Nakon vrlo neizvjesne utakmice sa Šibenikom, Split je i dalje neporažen.

ŽKK ŠIBENIK – ŽKK SPLIT 82:84

Prva je četvrtina utakmice prošla očekivano sa standardno dobrom Splitovom igrom te završila s 21:26. No, Šibenik kreće agresivnije i koristi svaku iole otvorenu priliku za šutiranje trica te četiri pokušaja samo u ovoj četvrtini i završavaju u košu. Splićanke ne uspijevaju zastaviti seriju šuteva pa se na poluvrijeme odlazi s 44:40 za Šibenik.

Split se i u drugom poluvremenu dosta mučio, kako sa svojim, tako i sa Šibenikovim napadom, no u ovoj vrlo dinamičnoj i neizvjesnoj utakmici ipak je ostvario pobjedu te ostaje jedini neporažen nakon 8 kola.

Izjava trenera domaćina Stipe Bralića: „Cijelu utakmicu bili smo bolji sastav ali danas jednostavno nismo mogli dobiti utakmicu. Čestitam svojim igračicama na velikom trudu i borbenosti, ali danas nisu mogle pobijediti.“

Boran Grgin (trener): “Luda i zanimljiva utakmica za publiku, ali za nas trenere ne baš poželjna. Mi smo uzeli previše ishitrenih šuteva i dopustili protivniku da se razigra, a poslije i kad hoćeš biti agresivniji je teško braniti ovako šutersku ekipu kakav je Šibenik. Tek smo u 2.poluvremenu kad smo zaigrali sa 4 vanjska igrača preokrenuli rezultat sa -8 na + 6, ali kako to obično biva na kraju se opet igrala prava egal završnica. Ovaj put se prelomilo na našu stranu, ali sve čestitke Žkk Šibeniku, odigrali su odličnu utakmicu, pogodili 11 trica i želim im sreću u daljnjem natjecanju.”

Ivana Brnas, igračica Splita: “Znali smo da nas čeka jako teška utakmica i da moramo krenuti jako od samog početka kako u obrani tako i u napadu. Kako smo i pretpostavili utakmica je bila jakog intenziteta s kojim su dolazile i naše pogreške, međutim uspjeli smo na kraju preokrenuti rezultat u našu korist i pobijediti. Sad nas čeka još jedna neugodna i jaka utakmica protiv ekipa Žkk Zadar u koju također moramo ući jako, a prije svega moramo nadolazeći tjedan trenirati na najvišem nivou kako se ne bi ponavljale iste pogreške. Željela bih čestitati svojoj ekipi na borbenoj utakmici i zasluženoj pobjedi, ali isto tako i ekipi Žkk Šibenik.