Veliko i više nego zasluženo slavlje Medveščaka u odličnoj atmosferi na Gripama. Zagrepčanke su s 3:1 u finalnoj seriji osvojile šesti uzastopni naslov prvakinja. Splićankama ostaje za utjehu što su na kraju fantastične sezone u kojoj su igrale prvo finale nakon kvarat stoljeća namučile favoritkinje, natjerale ih da dvaput dođu na Gripe.

Dominirale su Zagrepčanke od početka. Domaće je sputao i pritisak imperativa pobjede da bi ostale u utrci za naslov. To se najbolje vidjelo kod skromnog šuta za tricu (15 posto, 3/19). Za razliku od drugog susreta finala odigranog na Gripama u kojem su slavile “žute”, kada je kod Zagrepčanki sve spalo na to što će napraviti Todorić i Tadić, ovaj put su imale pet-šest raspoloženih igračica.

Već nakon četiri minute bilo je 4:14, a pred kraj druge četvrtine i 25:39. A kada su u drugom poluvremenu pokušavale “žute” presingom, zonom, pogađale su gošće trice. Ujedno se u trećoj četvrtini probudila i kapetanica Todorić (23 koša i 13 skokova). U prve dvije četvrtine zabila je četiri, a u trećoj čak 13 koševa.

Bliže od minus osam nisu se Splićanke uspjele približiti. Trica Todorić za 50:68 devet minuta prije kraja označila je kraj svih nadi za domaće. U završnim minutama treneri su dali prigodu i mlađim igračicama da osjete odlučujuću utakmicu finala.

Dale smo sve od sebe, nemamo za čime žaliti. Nadamo se da bismo dogodine mogle do naslova ako ostanemo u ovom sastavu – rekla je kapetanica Splita Josipa Silov.

– Medveščak je bio bolji, to se spojilo i s našim slabim šuterskim danom. Pokušali smo doslovno sve, ali kada je netko bolji možemo mu samo čestitati. Mojim curama svaka čast, iza nas je fenomenalna sezona – kazao je trener Splita Boran Grgin.