Unatoč očekivanoj pobjedi Šibenčanki, ovakva rezultatska razlika ipak se nije naslućivala. Gošće su u svim elementima košarkaške igre nadigrale Splićanke, a posebno u skoku i obrani.

ŽKK SPLIT – ŽKK ŠIBENIK 55:89 (18-29, 9-18, 19-20, 9-22)

Split je bio ravnopravan tek između desete i petnaeste minute igre i ponovno početkom drugog poluvremena kad je izgledalo da se može vratiti u igru, ali su iskusnije gošće zaustavile nalete domaćih igračica. Šibenčanke su vratile razliku na onih 20 poena s poluvremena potom je još dodatno povećavši i mirno privele utakmicu kraju.

Pojedinačno gledajući, svih šest igračica Šibenika (Puljić, Vukšić, Chiabov, Silov, Cigić i Džafić) koje su ponijele najveći teret minutaže bile su na visini zadatka. Josipa Silov je ubacila 20 poena uz 7 skokova, 2 asistencije i 3 osvojene lopte, a po 17 poena su ubacile Mia Vukšić (6 skokova, 4 asistencije) i Antonija Chiabov (5 skokova, 6 asistencija).

Kod Splita je najučinkovitija bila Zrinka Barać s 12 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je kapetanica Ivana Brnas dodala 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Boran Grgin trener Splićanki:”Nema tu puno priče, Šibenik je kvalitetnija ekipa od nas i samo kratko vrijeme smo držali egal, mislim do 14-14. Nakon toga radimo nesportsku pogrešku, zaboravljamo 2 puta protivničkog šutera na perimetru i tu nam je bio kraj. Možda na kraju prevelika razlika, ali ovo mi je bila prilika da nagradim igračice s klupe za dobar rad.”

Gabriela Visković, igračica Splita :”Iako smo bile svjesne da je ekipa Zkk Sibenik bila favorit u danasnjoj utakmici bile smo jako motivirane i htjele pobjedu. To nam veceras nazalost nije poslo za rukom, ekipa Sibenika nas je posebno nadjačala u skokovima na cemu trebamo raditi. Motivacija i timski duh su prisutni, treniramo kvalitetno i nadam se da ce se to kroz sljedece utakmice pokazati.”